Köpvillkor

Åbytorp Design säljer fysiska produkter och digitala tjänster via sin webbplats www.abytorpdesign.se till privatpersoner över 18 år och företagskunder i Sverige. Jag som driver Åbytorp Design heter David Skoghäll. Fysiska produkter köps på webbplatsen och betalas i förskott med kort genom Stripe, de avser hobbyverksamhet och görs tillgängliga så länge omsättningen inte överstiger tillåten gräns av Skatteverket, per år. Andra uppdrag och digitala tjänster faktureras genom Frilans Finans. Att lägga en beställning i webbshoppen är också att samtycka till dessa köpvillkor, så läs dem noga.

Priser

Alla priser är dagsaktuella och kan vara annorlunda i morgon. Individuellt och aktuellt totalpris för din beställning summeras i kassan, inklusive eventuella avgifter för frakt och moms. Alla priser i butiken anges i SEK och är inklusive 25% moms

Betalning

Ditt köp förskottsbetalas med kort och sker genom Stripe, som är en pålitlig betalpartner. Villkor för betalning anges även i kassan. Om bedrägeri misstänks kan beställningen komma att pausas för utredning eller annulleras helt.

Leverans

Din beställning hanteras snabbast möjligt och alltid inom 24 timmar under arbetsdagar. Beställningar som görs på helger och allmänna helgdagar hanteras nästkommande arbetsdag.

Åbytorp Design lagerhåller inga produkter. Här är säsongskollektioner, forecasts och affärsplaner skällsord. Fördelen är att inget produceras i onödan. Nackdelen är att s.k. print on demand-produkter faktiskt måste produceras innan de kan skickas. Det gör att leveranstiden i vissa fall är några dagar längre än vad du kanske är van vid. Förhoppningen är såklart att den som väntar på något gott, väntar aldrig för länge.

Villkor (och pris) för leverans anges i kassan. Om inget anges uppskattas leveranstiden till 7-20 dagar. Ev. avvikande leveranstider anges vid respektive produkt. Om leveransförsening uppstår meddelas du genom e-post. Åbytorp Design friskriver sig från all ersättning till kund gällande leveransförseningar.

Det är ditt ansvar som kund att ange korrekta leveransuppgifter vid beställningstillfället. Felaktigheter kan sällan korrigeras i efterhand och du kan då bli utan leverans helt. Om du väljer att själv inte hämta ut ditt paket återbetalas du inte beställningen, varken produkt- eller fraktkostnader. Du kan tvärtom bli ersättningsskyldig för eventuell returfrakt som i så fall faktureras dig.

Ångerrätt och retur

Då Åbytorp Design uteslutande tillhandahåller s.k. print on demand-produkter i webbshoppen gäller ingen ångerrätt. Det är i enlighet med konsumentverkets regler. Att lägga en beställning är också att samtycka till att ångerrätten inte gäller dig som privatkund. För företagskunder gäller som vanligt ingen ångerrätt. I den mån det går kan du avbeställa ditt köp fram till att produkterna börjat produceras hos tryckeriet. Vi ber dig då att kontakta oss så fort som möjligt.

Force Majeure

I händelse av myndighetsåtgärd eller underlåtenhet, ny lagstiftning, arbetsrättslig konflikt, krig eller krigsfara, större störning av allmän ordning, sabotage, extrema väderförhållanden, brand, explosion, naturkatastrof, olyckshändelse, pandemi eller annan omständighet utanför Åbytorp Designs kontroll och som inte skäligen kunnat övervinnas eller förutses, har Åbytorp Design rätt att frånträda sina skyldigheter i detta avtal. Vid sådan händelse kan du heller inte åberopa skadestånd.

Reklamation

Du har alltid rätt att reklamera en produkt som är skadad eller inte motsvarar förväntad kvalitet. Vi ber dig då att kontakta oss så fort som möjligt.

Tvist

Vid tvist som rör tolkning och tillämpning av dessa köpvillkor ska vi i första hand försöka komma överens. Om vi mot förmodan inte kan enas ska tvisten prövas av allmän domstol i Sverige eller av Allmänna reklamationsnämnden.

Integritetspolicy

All behandling av personuppgifter i samband med köp på webbshoppen sker i enlighet med den allmänna dataskyddsförordningen (GDPR). Stripe är att betrakta som personuppgiftsansvarig för personuppgifter som du lämnar i samband med betalning. Bigcartel är att betrakta som personuppgiftsansvarig för personuppgifter kopplade till webbshoppen och dess plattform.